Magnolia Bakery

Siegfried Jongsma

Magnolia Bakery. Aan de gemiddelde New York kenner of Sex and the City fan hoeven we niet uit te leggen waarom je hier naar toe moet. Nog nooit van gehoord? Gelukkig zijn wij er om je te vertellen waarom Magnolia Bakery een bezoek waard is.

De lekkerste cupcakes

Dus waarom naar Magnolia Bakery? Simpel, hier haal je de lekkerste cupcakes in the world. En in een wereldstad als New York is dat zeker aannemelijk. Ik bedoel, zelfs Carrie vindt het!

Naast de heerlijke cupcakes en ander gebak, speelt de sfeer en uitstraling een grote rol in de populariteit van Magnolia Bakery. De bakkerijtjes zijn klein, knus, vintage, huiselijk en gemoedelijk. Het beste woord is eigenlijk gewoon ‘acute’.

Het succesverhaal

Magnolia Bakery opende haar deuren in 1996 en wordt volgens de oprichtster sindsdien gewaardeerd om het klassieke Amerikaanse gebak, de vintage uitstraling en de uitnodigende sfeer. Inmiddels is Magnolia Bakery op 7 locaties in de US te vinden, 4 locaties in het Midden Oosten en ze zijn sinds 2011 ook online. Hier kun je alle baked goods bestellen en thuis laten afleveren. Helaas zijn cupcakes niet dagen houdbaar, dus bestellen vanuit Nederland is geen optie. Gelukkig kun je in de shop ook leuke hebbedingetjes shoppen en het bekende Magnolia Bakery bak-boek.

Onze ervaring met Magnolia Bakery

Aangezien wij Sex and the City fans zijn die houden van zoetigheid.. Ho, wacht even! We Heart New York wordt toch geschreven door een man en een vrouw? Ja, Siegfried is op dit gebied niet alleen the best boyfriend, maar ook the best girlfriend 😉 Anyway, wij moesten en zouden naar Magnolia Bakery, om zelf te zien en vooral om zelf te proeven what the fuzz is about.

Toen we aan kwamen lopen op Bleecker Street herkenden we direct de Magnolia luifel van SATC. We draaiden de winkel in (lopen is nauwelijks mogelijk) en werden omringd door tientallen verschillende soorten cupcakes. Er staan naast de etaleerbakken kartonnen doosjes waar je twee of zes cupcakes in kunt stoppen. We kozen beide twee cupcakes: Siegfried een Peanutbutter Cupcake, ik een Chocolate Cupcake en allebei de bekende Red Velvet Yupcake.

Tegenover Magnolia Bakery heb je zowel een parkje als een speeltuintje met bankjes waar je lekker kunt zitten. Met de schattige kartonnen bakjes op de schoot – die ik eigenlijk wel me naar huis wilde nemen – gingen we los op de eerste cupcake. Holy mother of sweetness, dit is echt heel lekker! De topping is ongekend creamy en de binnenkant heerlijk luchtig. De Peanutbutter Cupcake was lekker, maar ietwat misselijkmakend. De Chocolate was een genot, maar de winnaar was absoluut de Red Velvet!

Magnolia Bakery

Praktische informatie

Wil je het genot zelf mee maken? Magnolia Bakery is in New York te vinden bij Bloomingdales, Columbus Avenue, Grand Central Terminal , Rockefeller Center en Bleecker Street. Alle adressen vind je op magnoliabakery.com.

We zijn tegen een aantal locaties aangelopen, maar Magnolia Bakery aan Bleecker Street is toch wel het meest knus. En daar hebben ze het parkje waar je lekker kunt zitten en genieten van je cupcake. Tot slot, dit is de Magnolia Bakery uit SATC. Wij raden zeker Magnolia Bakery Bleecker Street aan.

Metro: De rode metrolijn, nummer 1, 2 of 3 en stap je uit bij Christopher Street Sheridan Square.