MOMA – Museum of Modern art

Siegfried Jongsma

De tijden dat kunst stoffig en saai was ligt al decennia achter ons. Moderne kunst is cool, New York is cool. Een bezoekje aan het museum van de moderne kunst? Is ook cool! Het Museum of Modern art (MoMa) is een paradijs voor de kunstliefhebber. Mocht je dit nog niet zijn, dan word je dat hier wel!

Dompel jezelf onder in de wereld van kunst en cultuur. Vergeet voor even de drukte van de stad wanneer je door de indrukwekkende kunstgalerij wandelt. Hier vind je onder andere Salvador Dali’s ‘Persistence of Memory’, maar ook meesterwerken van grootheden als onze Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Andy Warhol en Frida Kahlo.

Midden in Manhattan (53rd Street tussen 5th en 6th Avenue) vind je deze toegangspoort naar de kinetische wereld van het modernisme, vol bijzondere architectuur, fotografie, schilderkunst, beeldhouwkunst, design, film en nog veel meer. Door de centrale ligging is het MoMA heel gemakkelijk te bereiken met zowel de metro als bus!

Geschiedenis MoMa

In 1929 werd het museum opgericht door het beroemde vrouwelijke trio genaamd Abby Aldrich Rockefeller, Lilly P. Bliss en Mary Quinn Sullivan. Zij wilden af van de traditionele musea voor Schone Kunsten. Met z’n 87-jarige bestaan is het MoMA één van de meest toonaangevende musea voor moderne kunsten ter wereld.

Hoewel het museum de afgelopen 87 jaar meerdere branden te verduren kreeg en vele renovaties onderging, blijft het MoMA grensverleggend. Door de baanbrekende kunstcollecties die het museum huisvest, heeft het ondertussen een plekje gekregen in de harten van vele New Yorkers!

Tickets voor MOMA koop je hier:
Tickets kopen voor MOMA