The New York Knicks

Siegfried Jongsma

Eén van mijn leukste New York experiences was het bijwonen van een Knicks wedstrijd. Ja zeker, The New York Knicks, het basketbalteams.

Ik heb niks met sport. Enigszins met voetbal, omdat ik uit een voetbal-familie kom, maar verder… En toch was dit een ontzettend gave ervaring! Hét moment dat ik me echt even een New Yorker voelde.

The Knicks & Madison Square Garden

The Knicks zijn de trots van New York. The Knicks werden opgericht in 1946 en spelen in de NBA (National Basketball Association), oftewel de meest prestigieuze basketbalcompetitie ter wereld. Het New Yorkse basketbalteam is een van de weinige binnen de NBA die nog steeds speelt in de oorspronkelijke stad.

Als je in New York ben moet je naar Madison Square Garden. Deze wereld beroemde hal moet je hebben gezien en eigenlijk ook hebben meegemaakt. Of je het nu meemaakt door een concert of een sportevenement bij te wonen, het is een echte New Yorks must-see en must-do.

Tickets voor de New York Knicks:
Koop nu al je tickets voor de New York Knicks

Bekende Knicksfans

Waar voetbal in Nederland een big deal is, is basketbal voor Amerikanen ontzettend belangrijk. En een logisch gevolg; The Knicks zijn erg belangrijk voor New Yorkers. Ook voor famous New Yorkers! Zo zagen wij die-hard Knicksfan Whoopi Goldberg front row zitten. Waarschijnlijk zaten er meer celebrities, maar vanaf onze plek was dat niet heel duidelijk te zien. Welke celebrity Knicksfans je kunt spotten bij een Knicks game? Ben Stiller, Tracy Morgan, Swiss Beat (en Alicia Keys) en Woody Allen.

Voel je een New Yorker

Als je door Times Square loopt voel je je geen New Yorker, je voelt je een toerist. Zelfs als je hip & happening in correct Amerikaans-Engels een Vanille Latte bestelt bij Starbucks, voel je je nog steeds niet echt een New Yorker. Echter, tijdens een Knicksgame voel je je één met de rest van de toeschouwers. Het maakt niet uit of je uit Nederland, New York of Afrika komt, op dat moment is heb je met z’n allen 1 doel: de Knicks supporten. En als je met z’n allen “Defense!” schreeuwt -ookal weet niet helemaal waarom-, voel je je echt onderdeel van het New Yorkse geheel. Je maakt het plaatje helemaal af door de webstrijd te aanschouwen met een large Coke, een hotdog en een “foam-finger”.

new-york-knicks

Kaartjes bestellen voor The Knicks

Knicks kaartjes bestellen Kaartjes voor The Knicks bestel je hier. Voordat je bestelt, is het wel zo handig om te weten waar je moet zitten. Daarom volgt hieronder een afbeelding met de plattegrond van Madison Square Garden. Wij zaten op de derde rang, sectie 329 om precies te zijn. Dit was betaalbaar en zeker niet te ver weg.