The New York Public Library

Siegfried Jongsma

Mijn reden om naar The New York Public Library Manhattan te gaan? Om de bruiloft scene van Sex and the City the Movie na te spelen! Al moet ik zeggen dat je niet echt blij wordt van de scene waar Carrie wordt gebeld door Mr. Big en hij zegt: “I can’t do this.” Maar het is een legendarische scene en als die-hard Sex and the City fan moet hier zijn geweest!

Misschien een wat te wijvig intro voor dit onderwerp, sowieso te oppervlakkig. De normale mens denkt bij The New York Public Library aan de historische boeken en de prachtige architectuur.

The New York Public Library

Centraal liggend op de hoek van 42nd en Fifth Avenue, moet je zeker een kijkje nemen bij het hoofdgebouw van The New York Public Library. Je hoeft niet eens naar binnen, alleen al de buitenkant van het prachtige gebouw is een kijkje waard. Al hoewel, de inhoud van The New York Public Library is ook erg indrukwekkend.

The New York Public Library is een absoluut genot voor elke boekenfreak. Met 53 miljoen boeken is The New York Public Library de een na grootste bibliotheek in de VS en twee na grootste in de wereld! The New York Public Library is verspreid over drie locaties in New York: The Bronx, Manhattan and Staten Island. De complete collectie is onderverdeeld is meer dan 100 hoofdonderwerpen van “Accents and Dialects” tot “U.S. History” en van “Baseball” tot “Computer Science”.

New_York_Public_Library

De Winkel

Wat ik erg leuk vond aan The New York Public Library, naast de indrukwekkende hallen en architectuur, is de winkel. Hier vind je leuke boeken en souvenirs over New York. Echt een aanrader.

Praktische informatie

Zoals gezegd is The New York Public Library gevestigd aan 42nd en Fifth:

Fifth Avenue at 42nd Street
New York, NY 10018-2788

Meer informatie over The New York Public Library vind je op: http://www.nypl.org/