One World Observatory

Siegfried Jongsma

Als je dan toch iets op je lijstje moet zetten, is dit misschien wel een van de weinige dingen die je écht gedaan moet hebben als je in New York bent geweest: het bezoeken van het nieuwe One World Trade Center. En nog specifieker, een bezoekje brengen aan de One World Observatory. Over heel New York kijken vanaf de 102de verdieping.

Op 2 januari 2016 was ik in New York. We hadden net oud&nieuw meegemaakt en wilden nog een paar laatste must-see’s meepakken. We liepen naar het 9/11 park, waardoor je automatisch langs de ingang van de One World Observatory loopt. De rij was niet heel lang, het zonnetje scheen, dus de keuze was snel gemaakt: we gaan naar binnen!

Tickets voor One World Observatory

Koop Tickets voor One World Observatory hier:
Tickets voor One World Observatory

Global Welcome Center

Nadat je je ticket hebt gekocht, ga je met de roltrap naar beneden (dat is gek, je wilt toch omhoog?) en kom je in de security line. Want ook hier moet alles gecontroleerd worden. Even denk je dat je terug bent op het vliegveld. Aan de andere kant: ook een veilig gevoel! Als je door het poortje bent (met uiterst vriendelijke beveiligingsmensen) ben je in het officiële Global Welcome Center. Daar krijg je alle informatie over hoe het gebouw gemaakt is en feiten rondom de bouw. Interessant, maar eigenlijk wil je zo snel mogelijk naar de 102de verdieping! Of eigenlijk, wij wilden zo snel mogelijk naar boven ;).

Sky Pods

Skypods? Jazeker. Je gaat niet in een lift, maar je gaat in een Sky Pod. Uiteraard ziet het er wel uit als een lift, maar het gevoel is totaal anders. Een man of vrouw met een iPad bepaald in welke Sky Pod je mag gaan staan. Soms met veel mensen en soms sta je met z’n tweeën in. En dan schiet je in 60 seconden naar die 102de verdieping. De wanden van de Sky Pod veranderen in schermen en zo zie je hoe in de afgelopen jaren de skyline van New York is gevormd.

See Forever Theatre

Als je uit de li.. uh Sky Pod stapt, zie je nog niets. Anders dan verwacht! Je gaat met z’n allen in een rij staan en krijg je een film te zien over New York. Heel gaaf om te zien. En na die 2 minuten wordt het wachten beloond, het doek gaat weg en je krijgt het uitzicht over New York to die for!

Rondlopen op de 100ste, 101ste en 102de verdieping

Zodra je de film hebt gezien, ga je met zn allen rechts door de deur en ben je vrij om op 3 verdiepingen rond te lopen en New York van alle kanten te bekijken. Daarnaast heb je een restaurant en allemaal verschillende plekjes waar je even kunt

One World Trade Center

Tickets kopen

Wil je niet in de rij staan, dan is het verstandig om van te voren je tickets al te halen. Klik hieronder om je ticket alvast te kopen.