Schaatsen in New York

Siegfried Jongsma

Er was een ding dat boven aan mijn New York must-do lijst stond. De Empire State Building op? Nee. Shoppen op Fifth? Nee. Schaatsen in Manhattan? Ja!

Echt waar, dat leek me zo ontzettend leuk. Als toerist in New York draait het vaak om bekijken, bekijken, eten en nog meer bekijken. Maar echt iets doen waarbij je semi-sportief bezig bent? Los van het flinke wandelen natuurlijk!

Ik ben absoluut geen sportief type, maar ik vond het toch wel erg leuk om samen letterlijk iets te doen. Dat maakt het tot een echte belevenis. Naast de lol van het schaatsen en het lekker bezig zijn, is het een super ervaring door de locatie. Je kunt namelijk schaatsen in Central Park, Bryant Park en voor Rockefeller Center.

Schaatsen in Central Park

Vooral Wollman Ijsbaan, waar wij hebben geschaatst, heeft een geweldig uitzicht. Tussen de rotsen, het groen en de wolkenkrabbers die boven de bomen uitsteken, is het echt een top plek om samen iets leuks te doen. Het heeft zeker iets romantisch.

Ben je in de winterperiode in Central Park, dan moet je echt een pitstop maken bij de Wollman ijsbaan. De ijsbaan zit op hoek van de ingang bij The Plaza. Van eind oktober tot eind maart is de ijsbaan geopend. Doordeweeks kun je schaatsen voor €13,75 en in het weekend zijn de kosten €18,50. De prijzen zijn inclusief schaats verhuur en je kunt zolang schaatsen als je wilt!

Schaatsen in Rockefeller Center

Als je ooit in de winter in New York bent geweest heb je ‘m vast gezien, de Rockefeller Center ijsbaan. Tussen de wolkenkrabbers en winkels van Fifth Avenue kun je een lekker stukje schaatsen. Wel echt een klein stukje, want de schaatsbaan is niet heel groot.

Schaatsen in Rockefeller Center kun je van mid oktober t/m april. Entree is $12 voor kinderen en $20 voor volwassenen. In de topperiode tussen 9 november en 7 januari betaal je $25 entree. Daar komt nog nog schaats verhuur overheen van $10. Dit is de duurste ijsbaan in Manhattan, maar dat past wel weer bij de high class locatie.

Wil je schaatsen in Rockefeller Center met een echte VIP? Boek dan dit VIP arrangement. Niet alleen de schaatshuur, het schaatsen, en ook een bezoek aan Top of The Rock.

Schaatsen in Bryant Park

Ik ben er (nog) niet geweest, maar in de winter schijnt Bryant Park omgetovert te worden tot een schaatsparadijs. De schaatsbaan is groter dan Rockefeller Center, dus als je in central Manhattan je schaatskunsten wilt laten zien, ben je hier aan het juist adres.

De ijsbaan Bryant Park Citi Pond is van eind oktober t/m begin maart open. De toegang is gratis, maar de kans dat je je schaatsen meeneemt naar New York is erg klein. Voor schaats verhuur betaal je $14.

Tickets kopen voor schaatsen in Central Park

Nu alvast je tickets kopen? Klik dan hieronder.