Times Square

Siegfried Jongsma

Vaak als mensen vragen hoe het is om in New York te lopen, zeg ik dat het net is of je in een film loopt. Dat komt waarschijnlijk omdat er zoveel films zijn opgenomen in New York, die ik dan ook weer heb gezien. De hele stad is een doorlopende filmset. En dat gevoel kreeg ik het meest toen ik voor het eerst over Times Square liep.

Toen we er met de taxi langsreden vanaf het vliegveld, had ik al het idee dat het iets onwerkelijks was waar ik naar zat te kijken. In een flits vloog de taxi langs een paar straten die uitkijken op delen van Times Square. Onze aardige taxi chauffeur dat het expres en riep in het gebrekkig Amerikaans: “quick, look to the left!”. Als je er dan ook echt loopt, heb je even nodig om aan alles om je heen te wennen. It’s a lot to take in!

Is dat niet een beetje overdreven zal je denken. Nou, misschien. Maar geloof me als ik zeg dat Times Square behoorlijk overweldigend kan zijn. Alle reclameborden, de mensen, het herkenbare, de drukte. Het wordt niet voor niets het kruispunt van de wereld genoemd. Een must-see op je to-do lijstje dus!

Waar moet je op letten?

Zodra je in de buurt van Times Square komt, heb je enorm veel mensen die je graag binnentrekken of kaartjes verkopen voor zogenaamde “comedy shows”. Naast het geluid van de auto’s en mensen hoor je de kaartjes verkopers over iedereen heen schreeuwen “comedy show, hey guys wanna see a comedy show? Comedy show guys? Wanne see?”. Heb je zin in een comedy show, dan kun je kaartjes bij zo iemand kopen. Het is het bekende stand-up comedy, maar meestal van beginnende artiesten. Je kunt misschien het beste gewoon doorlopen ;). Wil je echt leuke comedy zien? Ga dan naar de comedy cellar: http://www.comedycellar.com/.

En hoe zit het met zakkenrollers? Ach, je moet natuurlijk altijd goed op je spullen letten. Sinds in 1992 Times Square volledig is opgeknapt is het eigenlijk een prima buurt. De zakkenrollers en prostituees van voor die tijd zijn verdwenen. Het is weer een plek geworden waar je als toerist graag naar toe wil.

Een paar van onze tips

Maar er is meer te doen dan alleen maar rondlopen en compleet onder de indruk zijn. Dit zijn een paar dingen die je sowieso moet zien en doen als je op Times Square bent. De volgorde is willekeurig.

1. Forever 21

Shopgek? Dan moet je absoluut naar de Forever 21 mega store op Times Square. Lian schreef er een hele shoppost over. Die vind je hier. Niet echt een shop-a-holic? Dan is de winkel eigenlijk toch nog wel een bezoekje waard. Gewoon, om een keertje mee te maken.

2. M&M Mega Store

De M&M Mega Store (ja, alles is mega op Times Square ;)) is ook zo winkel waar je in moet zijn geweest. Alles wat je maar kunt bedenken van M&M’s kun je daar krijgen. M&M monopoly, M&M dekbedset, M&M kussens, M&M knuffels en natuurlijk M&M’s in alle mogelijke smaken en kleuren die je kunt bedenken. Veel meer dan je hier in de winkel kan krijgen. En het mooie is, het is zelf service! Lekker een zak volstoppen met alle mogelijke kleuren om vervolgens met een enorme sugar-high over Times Square te lopen. En heb je altijd al willen weten wat voor M&M jij bent? Dan ga je in de M&M analyse machine staan. Binnen een paar minuten weet je precies wat voor M&M jij bent.

3. Hershey’s Chocolate World

Als je dan toch druk bezig bent met chocolade, moet je ook even naar Hershey’s Chocolate World. Hershey’s in in Amerika natuurlijk een begrip (en misschien ook wel bij jou). Dus wil je nog een chocoladereep van 10 kilo meenemen, dan moet je in deze winkel zijn.

4. Tasty D-light

Een lekker ijsje eten, zonder je schuldig voelen over alle calorieen en het vet? Dan moet je naar Tasty D-light. Beter dan ijs, beter dan Frozen Yoghurt. Geen zoetstoffen toegevoegd en toch smaakt het fantastisch. Ik weet niet of je op een gegeven moment ook licht gaat geven in het donker als je veel van dat spul eet, maar als je op Times Square bent, is zo’n “ijsje” de moeite waard.

5. Crumbs Bake Shop

We hebben vaak geschreven over Magnolia Bakery. Daar zijn ook echt de lekkerste cupcakes van de wereld te krijgen. Maar er is een winkel die verrekte dicht in de buurt komt qua smaak en dat is Crumbs Bake Shop. Er zit er eentje op Times Square (en op nog een paar plekken in New York). De zoetigheid die je daar kunt krijgen is ook echt fantastisch. Nu alvast met water in je mond zitten? Hun collectie staat online: http://www.crumbs.com/location/index/view/id/53

6. Rode trap op Times Square

Is er ook nog iets te doen wat niet met eten te maken heeft? Jazeker. Times Square is natuurlijk wel een plek van shoppen en eten. Maar er is nog iets leuks om te doen. ’s Avonds en overdag: de rode trap op Times Square. Kan soms wel een beetje druk zijn met toeristen die er op staan, maar doordat je dan net iets hoger staat heb je een prima uitzicht over Times Square. Echt een foto momentje dus!

Times Square

Zijn er ook nog dingen die je niet moet doen?

Dat is lastig. Wat mij betreft eigenlijk niet. Misschien behalve eten. Restaurants op Times Square zijn duur een meestal niet het beste qua kwaliteit. Als jee een paar starten naast Times Square een leuk restaurantje uitzoekt, ben je meestal een stuk goedkoper uit en is het eten ook beter.