Vliegtickets New York

Siegfried Jongsma

Reizen naar New York begint met een vliegticket. Grote aanbieders als KLM of Delta Airlines vliegen in 7 á 8 uur naar JFK International Airport. Prijzen van deze twee liggen nagenoeg op hetzelfde niveau, maar soms is Delta Airlines iets goedkoper. Gemiddelde prijs van een ticket naar New York ligt op ongeveer 599 euro. Soms iets duurder, soms iets goedkoper. Dat heeft ook echt met het moment van boeken te maken en in welke periode je naar New York gaat. Zo is hartje zomer (juli/augustus) -gek genoeg- vaker de goedkopere periode om te vliegen. Wat erg prettig is bij deze twee maatschappijen is dat ze non-stop vliegen vanaf Amsterdam Schiphol. Geen overstap kan de reis wel een stukje aangenamer maken.

Wil je iets goedkoper en maakt ene overstap je niet uit? Dan heb je direct al wat meer opties. Zo kun je ook met IcelandAir via Reykjavik vliegen. Aangezien zij geen kosten rekenen voor een zogenaamde stop-over, kun je dan direct ook even een paar dagen Reykjavik meepakken. Natuurlijk heb je meer maatschappijen zoals British Airways en Lufthansa. Voor het complete beeld hebben wij enkele ticket aanbieders voor je op een rij gezet. Kan je fijn je eigen keuze maken!

KLM Vliegtickets New York

KLM / Delta Airlines

Wil je een comfortabele vlucht, kies dan voor KLM en neem voor 90 euro extra een economy comfort seat. De extra ruimte is gedurende de 8 uren van de vlucht zeer welkom!
KLM Vliegtickets boeken

Cheaptickets

Cheaptickets.nl

Heb je zin om alle aanbieders te vergelijken en je beste ticket helemaal zelf te kiezen? Check dan de site Cheaptickets.nl. Zo is het misschien een optie voor je om via IJsland te vliegen, of niet vanaf Amsterdam maar vanaf Brussel te vertrekken. Maar ook gewoon rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol zijn te boeken. Alles vergelijken? Check hun site.

Skyscanner Vliegtickets New York

Skyscanner

Een van de populairste sites om de laagste prijs van een ticket te vinden is Skyscanner. Nog een perfecte manier om heel veel prijzen te kunnen vergelijken voor de perfecte deal. Check hun site.

Beste periode om je vliegticket te boeken

Een reisje naar New York is niet per se goedkoop. Hotels in New York zijn redelijk prijzig en de vlucht zelf neemt ook al een flinke hap uit je budget. Daarom is het goed om even wat extra aandacht aan het boeken van een ticket te besteden. De periode waarin je boekt en wanneer je reist kunnen erg veel invloed op de prijs van je ticket hebben. Wil je de beste prijs hebben, dan is vergelijken van maatschappijen sowieso een goede set. Zoals hierboven aangegeven is SkyScanner of Cheaptickets.nl daar een perfect middel voor.

En nog een dingetje wat je even moet doen: je historie van de browser wissen en je cookies weggooien. Klinkt wat extreem, maar de lading onzin die aanbieders in je browser achterlaten gaat nergens over! Kijk je net iets te vaak bij een aanbieder van tickets, dan zie je met elk bezoek de prijs omhoog gaan. Niet omdat de ticket duurder wordt, maar omdat je twijfelt en ze je willen overtuigen om dan nu echt te gaan boeken! Boefjes. Dus eerst veel vergelijken, keuze maken en dan browser leegmaken om de boeking echt te maken.

Browser leeg? Je weet je wilt? Creditcard of bankpas bij de hand? Tijd om een ticket te boeken! Ik heb wel eens gehoord dat dinsdagmiddag een rustige dag is op de websites van aanbieders, dus dat dat een goed moment is om te boeken. Dan zijn de prijzen het laagst. Of het ook echt zo is weet ik niet. Wel weet ik dat 3 maanden voor je reis begint je ticket boeken wel een voordeel is. Dat is ongeveer het moment van de beste prijzen.

Zijn er ook aanbiedingen?

Ja, die zijn er! Als je graag non-stop wilt vliegen is de Werelddeal Weken van KLM een goeie om in de gaten te houden. Ticketprijzen gaan dan soms zelfs naar 429 euro voor een ticket! Als je zo’n prijs ziet, zou ik niet al te lang twijfelen. Boeken die handel!

Ook is het handig om je aan te melden bij Flying Blue van KLM. Dat is gratis en ze hebben zo af en toe exclusieve sale voor Flying Blue Members. Daarnaast spaar je op die manier punten die je later kunt gebruiken bij het boeken van een ticket. Ik moet wel eerlijk zijn: je moet behooooorlijk wat vliegen wil je punten sparen voor een gratis ticket. Maar, als je dan toch met KLM vliegt, kan het nooit kwaad om wat extra punten binnen te harken.